20 Şubat 2017

PEKMEZLİ KURABİYE



Daha önce defalarca yaptığım ve nefis olan pekmezli kurabiyenin tarifini bu sefer yemek.com dan aldığım versiyonuyla denedim. Arada lezzet farkı yok aslında ama üzerine sürülen yumurta akı ve serpiştirilen toz şeker kıtır bir tat veriyor. Yapımı kolay ve zamanınızı çok almıyor. Çay saatine yetiştirmek için haydi hanımlar mutfağa ;)
Servis esnasında çay veya kahve ama benim favorim bu kurabiyede buzzz gibi soğuk süt ;) 
Afiyet olsun....


PEKMEZLİ KURABİYE


MALZEMELER

150 gramtereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağıüzüm pekmezi
1 adetyumurta sarısı
1 çay bardağıpudra şekeri
1/2 çay bardağıyoğurt
1/2 çay kaşığıtarçın
1 paketkabartma tozu
 3,5 su bardağıun
Ceviz 



ÜZERİ İÇİN 

1 adetyumurta akı
2 yemek kaşığıtoz şeker


YAPILIŞI

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve üzüm pekmezini karıştırma kabına aldıktan sonra krema haline gelene kadar karıştırın.

Yumurta sarısı, pudra şekeri ve yoğurt kattıktan sonra elinizle karıştırmaya devam edin.

Un, kabartma tozu ve tarçını eleyip ayrı bir kaba aldıktan sonra kurabiye karışımına azar azar ekleyin.

Kullandığınız malzemelerin yoğunluk ve kıvamlarına göre kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.

Ben bu aşamada hamuru ikiye ayırdım. Yarısınız içine küçük parçalara ayırdığım cevizi katıp yoğurdum. Yarısını sade bıraktım.

Bir yumurta fırçası yardımıyla sade bıraktığınız hamurların üzerine yumurta akı sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine toz şeker serpiştirin.

Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Hazırladığınız kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında  25-30 dakika kadar pişirin.


BON APPETİT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KESTANELİ PİLAV

  KESTANELİ PİLAV Malzemeler: 2 su bardağı basmati pirinci 1/2 çay bardağı sıvıyağ 10-15 adet haşlanmış kestane 1 çay kaşığı zerdeçal