12 Mayıs 2020

TAHİN PEKMEZLİ SUFLE


Merhabalar blogger dostlarım, 

Yine bir tatlı krizinin eşiğindeyken en az 😛 nasıl olacaksa atlatmak için sufle yapayım dedim ama tahin pekmez ile. Tarifleri %100 tutan Arda Türkmen'den bu defa. Çünkü çok güvenirim tariflerine Karalahana Çorbası'nı O'nun tarifiyle yaptım yıllardır hiç şaşmıyorum, artık ezberden akıp gidiyor tarif. 

Sufleye gelince aşağıda Arda Türkmen'in tarifini aynen aktardım sizlere. Yalnız ben yaparken birkaç ufak değişiklik yaptım kendimce , güzel oldu bence öyle uzun boylu değişiklikler değil , sizlere yazıyorum şimdi. şuracığa Arda Türkmen'in sitesinin linkini de bırakıyorum 👉 Size kolay gelsin 💪👉  https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/tahin-pekmez-suflesi-2 👈


Ben Ne Yaptım ; 2 yumurta sarısını kullanmadım sadece 4 tam yumurta kullandım
Bir de pişirme süresine dikkat etmek gerekiyor. Sufle çok hassas bir tatlı birkaç dakika fazla pişirdiğim için o akışkanlık çok fazla yoktu biraz kek kıvamında olmuştu benimki. !!!Pişirme süresine aman dikkat diyeyim.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: 

Tarif postu hazırdı. Ancak bir haftadır yeni yayınlamak kısmet oldu , belki fark etmemişsinizdir adresim bir harf değişikliğiyle değişti 😊
hayeldamlasi.com dan hayaldamlasi.com'a evrildi. Bir talihsizlik sonucu erişemediğim hesabımı unutup çok yakın olan bu hesaba geçiş yaptım BlogBeyi sayesinde , kendisine de buradan teşekkürlerimi sunarım 👍

Size tarifi bırakıp ben sahur hazırlıklarına doğru kaçıyorum , see you soon 👋 En kısa zamanda hepinizi ziyaret edeceğim 😉


Tahin Pekmez Suflesi

Malzemeleri

125 gr. tereyağı
75 gr. tahin
75 gr. pekmez
100 gr. toz seker
4 yumurta ( sarısı ve beyazı )
2 yumurta sarısı
90 gr. un
½ paket kabartma tozu

Yapılışı

Sufle kaplarını tereyağı ile yukarı doğru yol vererek yağlayın ve şekeri yağladığınız fırın kaplarının her yerine yedirerek yayın.

Tereyağını bir tavada eritin, eridiğinde tahin ve pekmezi tavaya ekleyip yağa yedirin ardından ateşten alın ve ılıtın.

Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın.

Tahin pekmezli karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.

Un ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam almasını sağlayın.

Yağlayıp, şekerlediğiniz kaplara harçtan doldurun, 180 derecelik fırında 14-15 dakika pişirin.







Bu da kalan malzemeyi iki gün sonra yaptığım hali. Pişirme süresini kaçırmadım bu defa ve sonuç 15 dakika pişen sufle tam tedamatında 😋 BON APPéTİT




Artık her şey #evyapımı. Limonatam da nefis olmuştu


Yemek.com 'un tarifiyle 👉https://www.youtube.com/watch?v=6CMHoy1PXgo  linki tıklayarak youtube kanallarında videolu anlatıma da bakabilirsiniz,tahin pekmezli sufle tarifinin, farklı bir versiyon henüz denemedim , denediğim takdirde sizlerle de buradan paylaşacağım. Burada sadece yumurtanın akları kullanılmış ve kabartma tozu çıkarılmış. Yumurta aklarını iyice çırpıp kar haline getirdiğinizde kabartma görevini görüyor 😉




14 yorum:

  1. Pastadan sonra bu tatlıyı da mı denesem ki bilemedim. 😂 Rica ederim ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı beslenme taraftarıyım ama maalesef bu tip yaramaz tarifleri de ev halkı seviyor el mahkum yapıyoruz :))))

      Sil
  2. Ben bu tarife bayıldım :) Tahin pekmez her şeye nasılda yakışıyor <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle tahinin girdiği her şeyi seviyorum , pekmez tatlı geliyor ama ikisi de ayrı bir güzel oluyor :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor 😊🌸 Arda Türkmen bende severim onun tariflerini güzel oluyor 😊 bakayım buna denerim 😊 sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin tavsiye ederim hatta malzemeleri önceden hazırlıyorum yemek sonrası veya servis öncesi tazecik pişirip sıcacık sunuyorsunuz. Yaparsanız şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  4. Tahin pekmezli sufle tarifiniz hoşuma gitti deneyecegim en kısa sürede yapılışda gayet basit

    YanıtlaSil
  5. Görünüş olarak ağız sulandırıcı duruyor, eminim tadı da öyleidr :) Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor, belki ben de denerim. Sufleyi çok seviyorum :))

    YanıtlaSil
  7. anaaaa hem tahin pekmez hem sufle miiiii ikisine de bayılırııım saol yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyorsan mutlaka dene derim püf noktalarına uyarak en pratik olanı buydu ve biz çok sevdik. biraz daha yaramazlık yaptık üstüne kocaman bir top vanilyalı dondurma koyduk :)))))

      Sil

KESTANELİ PİLAV

  KESTANELİ PİLAV Malzemeler: 2 su bardağı basmati pirinci 1/2 çay bardağı sıvıyağ 10-15 adet haşlanmış kestane 1 çay kaşığı zerdeçal