Meşakkatli görünen ama bir o kadar kolay ve lezzetli Patlıcan Kebabı tarifiyle başbaşa bırakıyorum. Yanına bir pilav ve buzzz gibi cacıkla misss gibi gider.....
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1/3 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
Karabiber
Pulbiber
Nane
Tuz
SOS MALZEMESİ
1 yemek kaşığı salça
2 bardak sıcak su
ÜZERİ İÇİN
1 domates
2 sivri veya çarliston biber
2 veya 3 patlıcan
YAPILIŞI
Patlıcanları yuvarlak dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletin.
Kıyma, baharatlar ve sıvıyağı yoğurun kıymayı buzdolabında yarım saat bekletin.
Dinlenen kıymalara köfte şekli verin. Patlıcanları sudan süzün. Tepsiye bir patlıcan, bir köfte olacak şekilde malzeme bitene kadar dizin. Domates ve biberleri de doğrayıp gelişigüzel üzerine yerleştirin.
salçayı suda eritip köftelerin üzerine gezdirin.
Üzerini folyoyla örtün ilk aşamada. 200 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. 30 - 40 dakika sonra folyoyu üzerinden kaldırın. Üzeri biraz kızarana kadar yaklaşık 10 - 15 dakika daha fırında pişmeye bırakın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder