Evde olunca en çok mutfakta zaman geçiyor. Nisan ayında oğlumun doğumgünü vardı. Yaşpastasını kendim yaptım ✌ bu dönemde dışardan hazır hiçbir şey almamaya özen gösteriyorum. Ekonomik olarak ta çökertiyor insanı bir de pastaları çok kremalı ağır sevmiyorum. Sonrasında farklı bir pasta denemem daha oldu. O ikisinin tariflerine daha sonra yer vereceğim. Çünkü şu anda sizlere daha pratik , her evde olan malzemelerle yapılabilecek çok leziz bir tarif yazacağım. Tarif instagram sayfasını takip ettiğim 👉Şef Sinem Çapraz'dan geliyor 👉 https://www.instagram.com/chefsinemcapraz/?hl=tr 👈 Bein Gurme'de program yapıyordu. Tanıyanlarınız olabilir. Tarif garanti ve leziz ama şöyle bir dezavantajı oluyor bu pasta ertesi güne kalmıyor 😆
KAKAOLU MUZLU PASTA
Kek Hamuru İçin
3 adet oda ısısında yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1.5 paket kabartma tozu
Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kakaoyu,unu ve kabartma tozunu da ekleyerek kek hamurunuzu hazırlayın ve 180 derece ısınmış fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra,biraz soğumasını bekleyin ve ortadan ikiye kesip kenara alın.
Kreması için
4 su bardağı süt(1litre)
4 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr soğuk tereyağ
Arasına koymak için
2 adet olgun muz
Önce kuru malzemeleri karıştırın ve sütü de ekleyerek karıştırın. Ocağa alın ve kıvam alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin .En son tereyağını da ekleyip altını kapatın.
1 su bardağı soğuk suyun içine 3 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırın . İkiye böldüğünüz kekin bir katını hazırladığınız şerbetin yarısı ile ıslatın ve kremanın da yarısını üzerine dökün.Muzları dizin ve diğer keki de ıslatıp üzerine koyun ve en son kalan kremayı da üzerine dökün. Üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz, isteğe kalmış.
Pastanın arasına damak zevkinize hitap eden istediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz ben muzla beraber çilek ve damla çikolatalar da koydum.
Mutlaka çok lezzetli olmuştur Yeldacım ellerine saglık, yakışıklının dogum günü kutlu olsun, saglıklı mutlu yıllar diliyorum. Pastayı dev bir Halley ya da meşhur Luppo'ya benzettim görünüş olarak :)
YanıtlaSilEvet Esracım yazınca bir de o gözle baktım evet haklısın halleye de benziyor görüntüsü :))) Çikolatalı sos malzemesi biraz artmıştı puding gibi yedik hahaha tam ev yapımı çikolatalı puding oldu aslında .
SilTeşekkür ederiz doğumgünü 15 Nisan dı o zaman farklı bir tarif yapmıştım onu da bir ara yazacağım çok lezzetliydi o pasta da .
Ellerine sağlık Yelda’cım çok güzel görünüyor .
YanıtlaSilTeşekkür ederim Seyhancım. Çok hafif ve leziz denersen mutlaka sonuçlarını bana bildir derim zira yapıldığı an bitenlerden :)
SilAyyyyy çokkkkk leziz görünüyor. Muzlu pastaları çok severim. Buna benim kuzu da bayılacaktır. Mutlaka denemeliyim. Çokkkkk 9👍🌷🌷🌷🧿🤚
YanıtlaSilTavsiye ederim leziz biz de aynı gün bitti desem hahahaha
SilÇok güzel görünüyor. Elinize sağlık 😊
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, sevgiler.
SilWow ... full of melted chocolate.
YanıtlaSilThis cake is very delicious!.
Regards from Indonesia
Thanks so much :)
Silharika görünüyor. ımmmm:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilTarif üzerinden giderek bi pasta yaptım bende :) Canım o kadar sıkılıyordu ki bir deneyim dedim. Bir erkek olarak kolları sıvadım ve gerçekten çok güzel oldu :) Hatta yaptığım pastayı görmek isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz :) Tarif için hem sana hemde Sinem Çapraz'a teşekkürler :)
YanıtlaSilResim:
Benim Yaptığım Pasta
Süper olmuş bence ;) Tadı da eminim güzeldir. Ama o süslemeler efsane olmuş. Çok iştah açıcı görünüyor , devam bence :)
SilBloğumu baştan aşağıya sıfırladım. Yeni bir blogger gibi baştan başladım müsait olduğunda son konuma bakar mısın? Şimdiden teşekkürler... :) Pastanın tadı da güzeldi gerçekten :D
SilOoh ellerıne sağlık harıka gozukuyor.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilKakaolu muz tarifiniz muhteşem olmuş elinize saglık blogunuzu yeni farkettim sizidebeklerim başarılar dileirm
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilÇok güzel görünüyor eline sağlık. Nice yıllara 😊
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım :)
SilNice nice yıllara!!! Eline sağlık!
YanıtlaSilBen de bir pasta yapmıştım ama kremasını değiştirmek istiyordum. Bunu deneyebilirim. Katlara şerbet dökmeyi de bilmiyordum iyi bir tüyo oldu!! Teşekkürler!
Aslında bu pastanın çikolata sosu tadı bildiğimiz ev usulü yapılan kakaolu puding kıvamında. Artanları oğlumla kaşıklayıp yemiştik :)))))
SilKatlara şerbet dökme olayı önemli hakikaten ben unuttuğum zaman pasta keki katılaşıyor. Çünkü krema ve soslardan dolayı pastayı buzdolabında tutuyoruz kek gibi değil. Katları ısşattığında daha yumuşacık pufidik oluyor pamuk gibi. Şekerli su yerine eğer varsa elinde ve pastanla uyumluysa limonata, meyve suyu çeşitleri hatta kahve bile deneyebilirsin amaç kekin nemli kalmasını sağlamak.