TARÇINLI KURABİYE
Malzemeler
3 adet yumurta
2 çay bardağı şeker (ajda bardak )
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında )
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
4,5 -5 su bardağı un
Üzeri için
1 adet yumurta akı
Tarçın
Hazırlanışı
Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurma kabına alın. İlk olarak 4,5 su bardağı un ilave edin.
Kalan yarım bardak unu kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. Yoğurmaya devam edin.
Bir tabağa yumurta beyazını alın. Başka bir tabağa da yeteri kadar tarçın alın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Çok hafif üst kısmına bastırın.
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra tarçına bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20 dk kadar hafif pembeleşinceye dek pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder